Tänder som förlorats ska åtgärdas snabbt om möjligheterna finns. Och samtidigt skall patienterna ska få maximalt bidrag och skydd mot höga kostnader. Tandvårdsteamet på Oris Dental Falkenberg har lagt ribban högt, men efter över 30 års erfarenhet av lyckade operationer med korta väntetider har kundnöjdheten visat sig vara bästa tänkbara.

Christian Stangenberg är tandläkare på Oris Dental Falkenberg och jobbar med implantatbehandlingar då patienter till exempel saknar en eller flera tänder. Han berättar att hans mamma satt och spelade bridge med sina väninnor, då en av kvinnorna nämnde att hon var bekymrad över sin tandstatus.

– Hon hade under lång tid gått till sin tandläkare och sakta men säkert blivit av med fler och fler tänder – utan en tydlig planering eller ordentlig offert. Självklart blev sällskapet upprörda över detta och efter att diskussionerna pågått under en stund tog den här kvinnan min mammas råd och bestämde sig för att komma till oss, berättar Christian. 

– Vi kunde sätta igång direkt med undersökning, planering och kunde erbjuda operation redan dagen efter. Läkningen gick bra och totalt tog det alltså tre veckor för henne att gå från ett inte fungerande bett till ett bett med full tuggfunktion och utan smärtor.

Enligt Christian Stangenberg är historien inte ovanlig och den symboliserar sättet Oris Dental skiljer sig från andra aktörer. 

– Vi är en privat klinik, men kvinnan jag pratade om kan precis som alla andra ta del av allmänna tandvårdsförsäkringen och vi jobbar ständigt för att våra patienter ska få maximalt bidrag och skydd mot höga kostnader. 

Oris Dental Falkenberg erbjuder också fri konsultation samt har regelbundet öppet hus aktiviteter och deltar i lokala evenemang, allt för att nå ut med budskapet att man som patient kan undvika långa vårdköer för specialistbehandlingar. 

Det finns flera framgångsfaktorer som ligger bakom att Oris Dental Falkenberg kan erbjuda så snabb vård. Förutom att vi levererar vård av högsta kvalité och kompetens så har vi även ett eget tandtekniskt laboratorium i Göteborg.

– Det är klart att det är en stor fördel att ha egna tandtekniker som tillverkar varje patients tand, eller tänder, lokalt. Dels minimerar vi misstagen men vi ökar också kvalitén då vi endast arbetar med bästa tänkbara material, berättar Marcus Dagnelid, klinikchef på Oris Dental i Göteborg och Falkenberg.

Som privat tandvårdsaktör vill vi också nå ut bortom storstäderna där stor del av Sveriges befolkning faktiskt bor och är i behov av tandvård. Vi växer och hoppas inom kort också öppna upp fler kliniker för ännu bättre servicegrad och möjlighet att ta hand om fler patienter som behöver vår hjälp.