Vi på Oris Dental får ofta höra hur olik vårt väntrum är en vanlig tandläkarmottagning. I stället för sterila miljöer och doften av rengöringsmedel är det fina härliga soffor och kuddar, konst på väggarna, vackra växter i fönstren och doften av ljuvligt kaffe som möter ens sinnen. Allt noggrant planerat och med ett uppdrag: Att avdramatisera och göra tandvårdsbesöket mer behagligt. 

Tandvård måste kunna ske på ett annorlunda sätt och vi tar tag i det från patientens perspektiv.

Fokus på alla sinnen

Med fokus på design, dofter, ljus och ljud försöker vi skapa en plats för att avdramatisera tandläkarbesöket.

Vi vill att du ska kunna komma in till oss, sätta dig ner, ta en kopp kaffe i lugn och ro. Plötsligt är det direkt mer avdramatiserat. Vi ser dessutom till att alla våra patienter får sätta sig ner med sin tandläkare och prata om ens behov. Och ett samtal på en halvtimma kan verkligen hjälpa till att förstå varandra.

Kaffe är ju en otroligt central del i den svenska kulturen. Vi är det land som dricker näst mest i världen efter Finland. Vi har frågat våra kunder vad de vill ha för kaffe när de besöker tandläkare och de svarade att de ville ha gott kaffe. Så då såg vi till att ordna med det. Allt inbyggt i det som i den stora bilden hjälper till att avdramatisera tandvården och den rädsla vissa känner.

Börjar ofta när barnen är små

Rädslan gentemot tandvården dyker ofta upp hos personer redan som barn. Många har tidigare haft sämre upplevelser från vården och det skapar minnen som etsar sig fast. Det tar vi fasta på och jobbar för att inte skapa förutsättningar där minnena förstärks. 

Man ska kunna ha en sund relation till sin tandläkare och kunna känna ett förtroende. 

Om inte miljön, dofterna och kaffet hjälper så finns även psykologer kopplade till kliniken och märker vi att det behövs – då får man den hjälpen. Har man undvikt tandvården i 10-15 år på grund av rädsla är behovet av just tandvård ofta stort. Då är vi där och kan hjälpa till med hela vårdkedjan. Från att avvärja rädslan till att ordna med behandlingar för att återställa munhälsan. Varmt välkommen till oss på Oris Dental – tandvård utöver det vanliga!