Konsultation för Invisalign

Invisalign clear aligners

Få et rettere smil på under 12 måneder med usynlig tannregulering!

Bestill time

Bekväma, genomskinliga och borttagbara – Invisalign förvandlar ditt leende utan att störa din vardag. Något som er än 2,5 miljoner människor över hela världen redan upplevt. Invisaligns diskreta tandskenor är en effektiv form av tandreglering som garanterar att du får ett felfritt och vackert leende. Vi på Oris Dental Dagnelid i Göteborg är experter på Invisalign – boka tid med oss så hjälper vi dig att få till ett vackert, skinande leende med hjälp av en beprövad, diskret och bekväm tandregleringsmetod.

Invisalign, usynlig tannregulering i deksel

Avtagbar och genomskinlig tandreglering

På svært kort tid kan tannlegene ved Oris Dental hjelpe deg til å få et rettere smil.

Invisalign clear aligners – er et komfortabelt, avtagbart og gjennomsiktig alternativ til den tradisjonelle metallstrengen.

Beställ tid för konsultation idag!

Vi hjälper dig med en osynlig tandregerling med enastående resultat!

boka tid

Sebastian testade Invisalign

Carina Dahl fikk Invisalign-behandling ved Oris Dental Lysaker. Hennes behandlingstid var på kun 7 måneder.

Etter behandlingen er det anbefalt med en retensjon. Det vil si at det enten limes en streng på baksiden av tennene, eller at man bruker en tynn plastskinne om natten.

Mange som har hatt tannregulering i ung alder opplever at tennene begynner å gå tilbake til den gamle posisjonen. Dette er typisk ved tilfeller der det ikke har blitt benyttet tilstrekkelig retensjon. I slike tilfeller er Invisalign et bra alternativ for å rette opp tennene igjen.

Det tok ikke lang tid før jeg ble vant til å ha på skinnene. Det som overrasket meg var hvor lite synlig skinnene er, og etter bare én uke kjente jeg forskjell på bittet.

– Sebastian

Fyra anledningar om varför Invisalign är rätt lösning för dig

– Med Invisalign får man en tydlig bild av hela processen. Här på Dagnelidkliniken arbetar våra tandläkare med digitala verktyg som gör det enkelt för dig att se hur tänderna korrigeras över tid och hur slutresultattet kommer att se ut. 

– Med Invisalign kan du äta och dricka vad du vill eftersom du själv tar ut skenorna. Det är även enklare att borsta tänderna och använda tandtråd efter varje måltid. Till skillnad från traditionell fast tandställning är det lätt för dig att bevara en god munhygien under tandregleringen. Vi hjälper dig gärna med råd och tips hur du bäst håller rent.

– Invisalign-skenorna flyttar tänderna genom en serie av noggrant kontrollerade förflyttningar. Till skillnad från vanliga tandställningar styr Invisalign inte bara hur stor förflyttningen ska vara, utan även när den ska ske. Därför flyttas bara vissa bestämda tänder i varje steg, allt i enlighet med behandlingsplanen i Invisalign för just det steget. Kraften som påverkar tänderna blir därmed mycket effektiv. Den feedbacken vi får av våra kunder som i unga år tandreglerats med fast tandställning är att Invisalign är skonsammare och inte gör lika ont. 

– Du träffar din tandläkare var 6:e till 8:e vecka för att kontrollera att behandlingen går enligt planerna. Detta gör processen smidig och enkel för dig och våra duktiga tandläkare har lång erfarenhet och stor kompetens inom området och kan svara på alla frågor du kan tänkas ha längs vägen. 

Invisalign – en osynlig lösning på ett synligt problem

Invisalign-behandling nästan osynlig metod för att justera dina tänder. Tandregleringen gör med hjälp av tunna plastskenor, som används i ca två veckor innan de byts ut mot nya. Sakta och säkert flyttas tänderna till önskad position.

En traditionell fast tandställning löser uppgiften med att flytta dina tänder till önskad prosition, men förutom att den påverkar vad du kan äta, samt hur tänderna ser ut så gör det även det svårare för dig att hålla rent under processen. Invisalign tandreglering är skonsam, effektiv och påverkar inte din vardag. 

Detta hjälper Invisalign tandställning mot

Invisalign kan korrigera de flesta bettfel, tandföfflyttningar och oönskade tandluckor. Det bästa är att boka en kostnadsfri konsultation med någon av våra kompetenta tandläkare för att få en bild av vad som kan göras. 

Om man har tandreglerats tidigare och att tänderna nu, efter några år fallit tillbaka, kan Invisalign för det mesta korrigera den tandförflyttning som sker när tandställningen tagits bort och man fått ett så kallat återfall. Boka din tid för en konsultation här eller ring oss 031 – 386 92 00 på om du vill ha mer information. 

Så går behandlingen till

1. Vi träffar dig för en kostnadsfri konsultation, där du får beskriva varför du önskar genomgå en tandregelringsbehandling, vad du har för önskemål och förväntningar. Vi gör en besömning av vad som kan göras och du får en tydlig och överskådling bild av processen, hur tandregleringen kommer gå till samt ett kostnadsförslag. 

2. I nästa steg gör vi, ofta ett digitalt, avtryck av dina tänder. Din behandlingsplan utformas och du kommer få se hur dina tänder kommer att förflyttas och hur det kommer se ut när det är klart. 

3. Dina första specilagjorda skenor kan hämtas upp här hos oss och du påbörjar din behandling. Det är viktigt att skenorna används så mycket som möjligt av dygnets timmar för att få det önskade resultatet.

4. Vi träffas var 6-8 vecka för uppföljning och överlämning av nya skenor. När du snvänt den sista skenan är tänderna i sitt slutläge och tandregleringen är klar. Vi rekomenderar att använda retainer, en tunn tråd som fästs på baksidan av tandraden för att tänderna inte ska frångå sitt slutläge. 

Nyfiken på mer?

Vi har följt Victoria och Sebastian genom deras resa. Klicka på länkarna nedan för att se hur hon resonerar kring tandreglering med Invisalign, hur de upplever processen och resultatet.

Följ Sebastians resa

1 Sebastian – Aligners – osynlig tandreglering Dagnelidkliniken, del 1

2 Sebastian – Aligners – osynlig tandreglering Dagnelidkliniken, del 2

3 Sebastian – Aligners – osynlig tandreglering Dagnelidkliniken, del 3

Följ Victorias resa

1 – Invisalign tandreglering – första delen i Victorias berättelse 

2 – Invisalign tandreglering – andra delen i Victorias berättelse

3 – Invisalign tandreglering – tredje delen i Victorias berättelse

4 – Invisalign tandreglering – fjärde delen i Vitorias berättelse

5 – Invisalign tandreglering – femte och sista delen i Victorias berättelse